زبان یکی از شگفتی های قراردادی بین انسان ها می باشد و وسیله ارتباطی برای انتقال اطلاعات است. یکی از لغات پرکاربرد که همه ی ما از آن استفاده می کنیم، لغت تعجب است. این لغت دارای معانی و مترادف های جالبی است که آن را در ادامه ذکر خواهیم کرد.
معنی لغوی
تعجب در لغت نامه دهخدا به شگفت آمدن، شگفت داشتن و در شگفت افتادن معنا کرده اند. همچنین فرهنگستان معین واژه تعجب آور را مترادف شگفت انگیز و آنچه سبب تعجب شود معنا کرده است. خاقانی شاعر بلندآوازه هم در اشعار خود این واژه را به کار برده است و می نویسد: انگشت تعجب جهانی/ از گفت و شنید ما به دندان. همچنین قابل ذکر است که این لغت در علوم قرآنی هم کاربرد دارد و بارها از آن استفاده شده است.
در واقع می توان اینگونه ذکر کرد که اگر تعجب در معنای مصدری خود باشد، بشگفت آمدن و اگر در معنای اسمی خود باشد، شگفتی و حیرت معنی می دهد. معنی اصطلاحی این واژه نیز تقریبا به همین صورت می باشد و تفاوت چندانی با معنای لغوی آن نمی کند. در واقع می توان این کلمه را از آن دست واژه هایی دانست که از گذشته تاکنون تحول چندانی نداشته اند.
مترادف و هم خانواده تعجب
بررسی مترادف ها و هم خانواده کلمات می تواند تا حد زیادی گنجینه لغاتی شما را گسترش دهد و شما را در سخنرانی ها و یا ارتباط برقرار کردن با دیگران موفق سازد.
مترادف تعجب: حیرت، شگفتی، به شگفتی افتادن، شگفت انگیز، شگفت آور
هم خانواده: عجب، اعجاب، متعجب، عجایب، عجیب
بنابراین می توان گفت که این کلمه دارای هم خانواده و مترادفات زیادی است که می تواند در تمامی مکالمات روزمره شما به کار رود. با آگاهی از هم خانواده و مترادف کلمات در سایت ما، در ارتباطات خود موفق تر ظاهر شوید.
اطلاعات بیشتر :
هم خانواده کلمه عجب؛ عجیب، عجایب، تعجب، متعجب و اعجوبه می باشد. واژه عجب ریشه عربی دارد و معادل فارسی آن شگفت می باشد در زبان فارسی کلمه عجب را زمانی ادا می شود که شخص از چیزی تعجب می کند و احساس شگفتی خود را با گفتن این کلمه نشان می دهد. مترادف های کلمه عجب کلمات؛ شگفت آور، شگفتی و تعجب می باشد. در فرهنگ عمید درباره این واژه چنین تعریف می کند عجب به معنی عجیب، شگفت انگیز و وقتی که از چیزی شگفت زده می شویم به کار می بریم است.