هم خانواده کلمه جاسم؛ جسیم است.
ریشه کلمه جاسم عربی است و در زبان و ادبیات عربی و فارسی نامی پسرانه می باشد که بر پسران خود اسم می گذارند جاسم در قدیم الایام نام قبیله ای مشهور از قبایل اعراب بوده است که در بین اعراب قبیله ای قابل احترام بوده است و همینطور واژه جاسم صورت دیگری از کلمه قاسم است.
به عبارتی واژه جاسم به معنی قاسم می باشد. قاسم نام فرزند پسر حضرت محمد بوده است که در کودکی فوت شده است و همچنین نام فرزند امام حسن مجتبی نیز است و یک معنی را در زبان عربی و فارسی می دهد. گاهی صورت دیگر واژه قاسم و جاسم واژه یاسم آورده می شود که باز به همان معنی کلمه قاسم است. مترادف های واژه جاسم؛ بخش کننده، توزیع کننده و قسمت کننده است.
واژه جاسم در فرهنگ معین به معنی بخش کننده و توزیع کننده آورده شده است. همچنین این واژه در لغت نامه دهخدا نیز به معنی توزیع کننده ، قسمت کننده و بخش کننده است و از نام های پسرانه می باشد که نامی از مناطق کشور سوریه نیز هست همچنین نام یکی از اصحابان بزرگ پیامبر اسلام بوده است. فرهنگ عمید نیز معنی این واژه را به بخش کننده و قسمت کننده آورده و فرهنگ واژه های فارسی هوشیار نیز به توزیع کننده و قسمت کننده آورده است